Wat is de levensduur van een implantaat?

De levensduur van een implantaat wordt voornamelijk bepaald door uw eigen weerstand. In normale omstandigheden is een implantaat een heel betrouwbare oplossing met een gemiddelde levensduur langer 10 jaar. Factoren die de levensduur van een implantaat nadelig beeinvloeden zijn diabetes, roken en sommige medicatie. Ook een extreem dunne botstructuur kan de overlevingstijd van een implantaat nadelig beinvloeden.

Hoe lang het implantaat bij u zal meegaan is om die redenen moeilijk te voorspellen: een implantaat kan het meerdere jaren perfect doen maar door een verandering in uw eigen weerstand kan dit plots botverlies vertonen en loskomen. Maar desondanks blijft het een extreem betrouwbare oplossing.

Het proces van botverlies in niet pijnlijk en kan meestal alleen opgespoord worden met een tandradiografie. Als dit proces in een vroeg stadium opgemerkt wordt kan dit afgeremd worden door een grondige professionele reiniging.Daarom is het belangrijk om regelmatig een radiografie van het implantaat te laten nemen door uw tandarts. Dit kan gebeuren tijdens uw jaarlijkse controle.